Ochutnejte to nejlepší ze španělské kuchyně
Ať už se ve Španělsku procházíte po místních trzích, navštívíte místní restaurace nebo zavítáte do tapas barů, všude budete mít možnost ochutnat poklady španělské kuchyně. Rozhodně byste němli minout pokrmy, které vám tady uvedeme, protože se jedná o to nejlepší, co španělská kuchyně nabízí.
Tapas
Tapas jsou takovým symbolem španělské gastronomie. Tapas není jen jedno jídlo, jsou to malé porce jídla, které obsahují nejrůznější ingredience. Sýry, olivy, smažené brambory, mořské plody a spoustu dalších malých pochutin, které často doplňují skleničku vína.
Gazpacho
Gazpacho oceníte zejména v horkých letních dnech. Jedná se totiž o studenou polévku, která se vyrábí ze zeleniny, nejčastěji z rajčat, paprik, okurek či cibule. Zelenina se vymixuje dohladka a podává se vychlazená ve vysokých sklenicích.
Tortilla Espaňola
Tato španělská tortilla je velmi jednoduché, avšak mimořádně chutné jídlo. Jedná se o omeletu, která je vyrobena z brambor a vajec. Často se také podává v rámci tapas. V některých regionech se skládá pouze z těchto dvou ingrediencí, v jiných se přidává do jídla i cibule.
Churros
Churros je jedno z nejznámějších jídel španělské kuchyně. Jedná se o oblíbený dezert, který je naprosto vynikající. Churros tvoří těsto, které se vytvaruje do tvaru tyčinek, které se osmaží a obalí v cukru. K tomu se podává hustá čokoládová omáčka k namáčení.
Pulpo a la gallega
Tento pokrm potěší milovníky mořských plodů. Jedná se totiž o chobotnici, která je vařena s bramborami a jsou posypané paprikou. Tento pokrm je typický pro oblast Galicie a je velmi oblíbený po celém světě.
Sangria
A náš výčet oblíbených pokrmů zakončíme typickým nápojem. Sangria je tradiční španělský nápoj, který je vyroben z červeného vína a nakrájeného ovoce, zejména toho sezónního ovoce. Vychutnáte si ji zejména v horkých letních dnech.