Kokosový olej na mazání i vaření
Ano nebo ne? Kokosový olej je terčem nesčetně útoků ale na druhou stranu i velkého obdivu. Zatímco se odborníci neustále přou o jeho využívání, kosmetické organizace v tom mají zcela jasno a prohlašují, že o jeho kvalitách není pochyb. Ano, má blahodárné účinky na lidské tělo i pokožku. Výživoví poradci jej doporučují dokonce na smažení nebo pečení.
A kde se s ním ještě můžete setkat? Zejména v kuchařkách veganů a vegetariánů. Ti jej velice rádi přidávají do svých pokrmů.
Zajímá Vás u produktu kokosový olej cena Nakliceno? V tom případě se stačí podívat na konkrétní nabídku.
Kde se tento malý zázrak bere? Jak se získává? Kokosový olej pochází samozřejmě z kokosového ořechu. Využívá se k tomu dužnina. Lisuje se za studena, aby byly všechny cenné látky zachovány.
A jak je to s konečnými produkty? Kdy mluvíme o bio produktu a kdy o raw? Pokud se jedná o výrobek z ekologického zemědělství čistě přírodního původu, bez jakýchkoliv nežádoucích prvků, chemických postřiků a dalších příměsí, pak mluvíme o bio produktu a označuje se velice často také jako raw.
V těchto případech se tedy rozhodně vyplatí připlatit si o něco málo více než za běžné produkty. Díky tomu mají nakonec klienti a zákazníci jistotu opravdu kvalitního produktu, který jim přinese čerstvost a kvalitu. A to nejenom samotného konečného výrobku, tak také i zpracování.
Jak ho používat? Kde se s ním můžete setkat? Kokosový olej můžete využít jak v teplé tak i ve studené kuchyni. Nežlukne a velice dobře odolává oxidaci. Nemusíte se obávat ani smažení na kokosovém oleji, protože se jedná o vysoce termostabilní tuk. Pokud jej použijete do jídla, Vaše tělo z něj získá veškeré potřebné látky. Dodáte svému tělu energii. Kokosový olej má navíc velice pozitivní účinky na naši imunitu. Dokonce můžeme i můžeme mluvit i o protizánětlivých účincích, takže rozhodně má našemu tělu co nabídnout a je proto velkým přínosem.